marți, 2 august 2016

Variator de turatie pompa

Datorita noutatilor tehnologice ale ultimilor ani, astazi suntem in masura sa folosim anumite instalatii in siguranta si cu un consum cat mai mic de energie electrica. Un asemenea produs este si acest variator de turatie pompa (il puteti vedea in imaginea de mai jos). Mai este numit si convertor de frecventa. Ce este, de fapt, un variator de turatie pompa? Este "un inverter cu racirea in apa monofazat pentru pompe monofazate ce asigura un consum redus de energie electrica datorita sub-turarii pompei". In cuvinte mai simple, care sa fie pe intelesul tuturor, un variator de turatie pompa este un mecanism care, in functie de cererea de apa, are capacitatea de a regla in mod automat numarul de turatii efectuat de pompa de apa si de a mentine o presiune constanta (si cat mai apropiata de ideal) in instalatie. 



Un variator de turatie aduce cu sine cateva avantaje demne de a fi luate in seama. Dintre ele, amintesc in primul rand faptul ca un convertizor de frecventa (variator de turatie)
poate fi montat pe teava de refulare a electropompei, fie ea submersibila sau de suprafata, astfel incat sa nu ocupe spatiu prea mult si sa nu incomodeze in nici un fel. Un alt mare avantaj al acestui produs este faptul ca poate fi montat atat in mod orizontal, cat si vertical. Cu toate astea, specialistii din domeniu recomanda montarea doar in plan vertical a oricarui variator de turatie in cazul cand la pompa exista un debit mai mic sau egal cu 3 sau 5 litri / minut. Tot din categoria avantaje ale produsului denumit variator de turatie amintesc aici faptul ca acesta nu necesita nici un fel de intretinere si poate inlocui cu succes sistemul traditional de presiune. 

Variatorul de turatie, produs modern si tot mai cautat, a fost gandit in asa fel incat sa dispuna de un sistem de pornire si oprire treptata, in acest fel evitandu-se socuriile din instalatii cauzate de pompa. Indiferent de consum, un variator de turatie poate asigura o presiune constanta prin modularea puterii pompei. Este gandit sa ofere protectie chiar si in lipsa apei. Variatorul de turatie pompa dispune de afisaj digital, de protectie la supratensiune sau la subtensiune, de protectie contra scurt circuit, ba are chiar si functie de antiblocare/antigripare pentru cazul in care pompa nu a fost folosita mai mult de 24 ore. EPOWER porneste pompa ridicand astfel presiunea in instalatie cu 0,5 bari. Cu toate ca nu este obligatoriu, pentru o functionare optima si de lunga durata producatorul de convertizoare Mac 2 Spa Italia recomanda folosirea unui vas de expansiune pentru ca acesta poate absorbi socurile de presiune din instalatiile in care sunt pierderi mici de apa.

Pe site-ul shop-einstal.ro am mai gasit cateva informatii care le vor fi utile celor ce doresc sa achizitioneze un variator de turatie pompa:

"- dimensionarea vasului de expansiune poate fi facuta in functie de presiune maxima de oprire sau in functie de debitul maxim al pompei (ex.1.dimensionare in functie de presiunea de lucru.pompa 6 bari>vas expansiune de 10 bari, ex.2 dimensionare in functie de debitul pompei :pompa de 100 litri/minut > vas de expansiune de 10 litri)
- protectie lipsa apa
- interval de auto-resetare din 5 minute in 5 minute
- protectie functionare ( se poate seta timpul maxim (in minute) de functionare continua a pompei, dupa epuizarea timpului setat se afiseaza mesajul ``Pump Protection`` si inverterul inchide pompa.
- se poate monta un flotor electric pentru activarea lui EPOWER atunci cand avem un rezervor tampon
- se poate forma un mic grup de pompare adaugandu-se inca o pompa la EPOWER pentru a ajuta la ridicarea presiuni acolo unde pompa principala nu face fata cererii de apa"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu