vineri, 27 ianuarie 2017

Saptamana Europeana a Mobilitatii

Visam la orase cat mai curate, mai putin poluate, la o sanatate de fier si la cat mai multa mobilitate. Unii dintre noi, mai ocupati sau mai comozi, raman la stadiul de visare, altii, mai practici, mai implicati, mai dornici sa vada schimbari adevarate, benefice, trec la fapte. Poti sa vezi pe MobilityWeek.ro despre ce fapte este vorba. Mie ideea in sine imi place atat de mult, incat tin neaparat sa o promovez pe blog, chiar daca simt ca in realitate nu ma voi putea implica foarte mult, caci sunt si eu om al acestui secol si devin tot mai comoda pe zi ce trece. In mine parca ar trai doi oameni total opusi: unul iubeste viata usoara, cauta calea cea simpla, alege sa circule cu taxiul, iar celalalt tanjeste dupa plimbarile lungi de altadata, dupa aerul curat pe care acum il mai poate simti numai la munte, dupa vremea cand poluarea fonica, ambuteiajele si accidentele de circulatie nu atinsesera nivelul de astazi. Saptamana Europeana a Mobilitatii este oportunitatea perfecta prin care pot fi explicate provocarile cu care se confrunta fiecare oras in parte, dar si modul prin care se pot gasi cele mai potrivite solutii, inclusiv cele legate de transportul in Bucuresti in perioada sarbatorilor.


Saptamana Europeana a Mobilitatii este cel mai bun moment in care partile interesate se pot intalni si discuta la nivel local despre multele probleme cu care se confrunta un oras: vorbim in primul rand despre mobilitate, dar si despre calitatea aerului, despre cautarea unor solutii inovatoare menite sa reduca utilizarea automobilelor, despre felul in care ar putea fi reduse emisiile produse de automobile, despre multimea de probleme de sanatate pe care viata actuala le provoaca oamenilor. Saptamana Europeana a Mobilitatii inseamna, mai presus de toate, oportunitatea de a analiza efectele pe care stilul de viata al omului modern il au asupra calitatii vietii si incercarea de a gasi solutii optime pentru ca poluarea, accidentele de circulatie, ambuteiajele, dar si anumite probleme de sanatate sa fie, daca nu eradicate, macar reduse. Este oportunitatea de a "medita pe marginea adevăratei utilități a străzilor din orașe și de a dezbate soluții concrete", de a intelege ca transportul in Bucuresti in perioada sarbatorilor poate fi facut si prin alte mijloace, de a incerca sa schimbam mentalitatea care ne calauzeste acum. 
"Autoritățile locale sunt încurajate să organizeze activități destinate creșterii gradului de conștientizare cu privire la anumite aspecte și la o tematică dată, precum și să lanseze măsuri permanente destinate îmbunătățirii situației transportului durabil în localitatea lor."
Puteti intra si pe Facebook, daca doriti sa aflati mai multe amanunte in legatura cu aceasta campanie. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu