marți, 11 august 2015

Patrascu Constantin Octavian

Daca pe acest pamant mai este cineva care isi imagineaza ca poate merge oriunde in lume si ca poate comunica cu orice om doreste, tanarul business developer Patrascu Constantin Octavian il va contrazice foarte usor si ii va dovedi ca se inseala, caci el tocmai a avut o experienta uimitoare si totodata frustranta in Brazilia. Dupa ce a incheiat cu mare succes parteneriate in Grecia, intr-o perioada cand nimeni nu mai acorda Greciei credit, iata ca Patrascu Constantin Octavian si-a indreptat ochii si pasii spre piata tradingului online din Brazilia, o piata aflata la inceput de drum. Iata ce spunea tanarul Patrascu Constantin Octavian la scurt timp dupa ce avusese primul contact cu aceasta piata: "Brazilienii sunt foarte deschisi fata de investitorii straini, insa, lucrurile nu decurg tocmai usor pentru un investitor, intrucat acestia nu vorbesc limba engleza". Aproape ca nu mi-a venit sa cred ochilor ca mai exista undeva in lume oameni de afaceri care nu cunosc limba engleza, limba de circulatie internationala ce darama barierele lingvistice si da celor interesati posibilitatea de a intelege mediul de afaceri, de a negocia si de a incheia parteneriate reciproc avantajoase. 


Stiam ca Brazilia este undeva in celalat capat al lumii, stiam ca e divizata in doua parti antagoniste, caci am un prieten care si-a petrecut un an din viata in aceasta tara si mi-a povestit cat de moderne sunt orasele si cat de contrastate sunt zonele unde oamenii abia acum coboara din copaci. Dar, cu toate astea, nu mi-as fi putut imagina ca brazilienii nu se descurca aproape deloc cand vine vorba despre comunicare din cauza ca nu cunosc limba engleza, lucru care ii face sa avanseze greoi in negocieri sau in incheierea de tranzactii. Iata ce mai spune pe aceasta tema tanarul business developer Patrascu Constantin Octavian: In Brazilia "trebuie sa lucrezi cu o casa de brokeraj locala si din cauza reticentei oamenilor fata de trading-ul online, in sensul ca nu prea sunt obisnuiti cu platile online si nici cu companiile externe, toate acestea pe fondul existeneti si a unui control al capitalului". Sincera sa fiu, daca as fi intampinat toate aceste bariere in incercarea de a face afaceri in Brazilia, cred ca as fi renuntat extrem de repede la idee si as fi cautat o alta piata a tradingului online. 

Nu acelasi lucru a ales sa faca Patrascu Constantin Octavian si tocmai din acest motiv el este un om de afaceri de succes, un bun business developer, iar eu doar un parlit de blogger. :))) Mai multe detalii despre Patrascu Octavian, despre oprtunitatile pentru tradingul online si despre bariera lingvistica din Brazilia puteti afla dand clic pe linkurile de mai sus. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu