joi, 29 octombrie 2015

Greutatea ideala la femei

Stiti care este greutatea ideala la femei? Nu voi intra acum in dezbateri despre ceea ce inseamna ideal si cine sunt cei care il definesc. Voi spune doar ca, intr-o discutie cu un amic foarte tanar (20 de ani), am ramas surprins afland ca el stie "din surse sigure" si este convins de adevarul spuselor sale, ca femeia ideala ar trebui sa aiba cu 20 de kilograme mai putin decat are la inaltime dupa virgula. Stiu, ma exprim ca naiba. Pot exemplifica pentru a ma face inteles. 
IDEI GRESITE:
Daca o femeie are 1, 70 metri, greutatea ei ideala ar trebui sa fie, dupa spusele amicului meu, de 70-20, adica 50 de kilograme. 
Daca o femeie are 1,63 m, greutatea ei ideala ar trebui sa fie, tot in opinia amicului meu, de 63-20, adica 43 de kilograme.
Consider ca este gresit si chiar periculos. O femeie care are 1, 70 m si 50 kg e slaba si urata, departe de a atinge perfectiunea. 
APROXIMATIV CORECT:

Din cate stiu eu, greutatea ideala la femei se calculeaza in acelasi mod, dar scazand numai 10, nicidecum 20.
Daca o femeie are 1, 70, greutatea ei ideala este de 70-10, adica de 60 kilograme.
Bietii tineri! Va dati seama ca ei intra in viata cu idei gresite si ca din acest motiv vedem tot mai des cate un schelet plimbandu-se pe strada?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu