marți, 16 februarie 2016

Gheata carbonica de la dry-ice.ro

Multi inca se mai intreaba ce este gheata carbonica, asa ca voi incepe articolul exact cu acest lucru: heata carbonica este gheata obtinuta cu ajutorul dioxidului de carbon (CO2), Se mai numeste si gheata uscata datorita faptului ca nu este obtinuta prin metoda obisnuita, de inghetare a apei. Prin procedee specifice, dioxidul de carbon trece in stare solida, transformandu-se in zapada carbonica. Aceasta, prin metoda de presare, ajunge la stadiul de gheata carbonica si poate avea mai multe forme: granule, placi sau blocuri, in functie de scopul pentru care a fost pregatita. Gheata carbonica are o temperatura mult mai scazuta decat gheata obtinuta din apa (ajunge la  -78,5 grade C), trece din starea solida direct in stare gazoasa, nelasand in acest fel apa sau alte reziduuri si are o putere de racire de cinci ori mai mare. Iata din ce motive gheata carbonica are o tot mai mare cautare, mai ales ca poate fi folosita in multe domenii de activitate. Gheata carbonica puteti gasi la dry-ice.ro.

Gheata carbonica este folosita la racirea bauturilor, la nunti (atat pentru racirea bauturilor, cat si pentru a imita fumul care era pana nu demult folosit pe ringul de dans), la diverse evenimente unde e nevoie de efecte speciale (concerte, filme, piese de teatru - pentru efectul de fum greu sau de ceata). Iata ce spun cei de la dry-ice.ro despre folosirea ei pentru efecte speciale: "Acest fum se poate crea fie cu ajutorul unei masini de fum care functioneaza cu gheata carbonica, fie cu mai multe boluri in care se baga apa foarte fierbinte dupa care in momentul in care dorim sa facem efectul de fum, introducem gheata carbonica. Prima varianta, cea cu masina de fum greu cu gheata carbonica se consuma aproximativ 9 kg de gheata carbonica daca se face fum timp de 5 minute continuu. In varianta clasica se foloseste in functie de cat fum dorim sa facem. Trebuie sa tinem cont ca odata ce am introdus gheata carbonica in apa fierbine, aceasta se raceste treptat, iar daca dorim sa facem mai mult fum apa trebuie schimbata sau reincalzita.", "In momentul in care lucrati cu gheta carbonica folositi manusi , NU puneti mana pe gheata carbonica si sa aveti grija sa nu intre in contact direct cu pielea. Este foarte rece, are -79 C si poate provoca degeraturi grave daca nu respectati aceste indicatii. Va recomandam sa folositi scafa sau cleste cum se foloseste in baruri, restaurante si cluburi."

Gheata carbonica este din ce in ce mai mult folosita in industria alimentara pentru transportul alimentelor care au nevoie de congelare sau refrigerare rapida )in avioane nu exista frigidere, motiv pentru care gheata carbonica este preferata pentru a raci bauturile sau a pastra reci anumite produse). "Bauturile se pot consuma fara probleme, pentru ca gheata carbonica este 100% alimentara, dar ATENTIE sa nu inghititi granulele de gheata carbonica ! Aceste granule de gheata carbonica sunt foarte reci si pot crea degeraturi grave daca nu respectati aceste indicatii. O granula de gheata carbonica dispare din pahar prin evaporare in aproximativ 4-5 minute." Gheata carbonica este utilizata si in viticultura, pentru sablare, pentru transporturile medicale si in medicina. Pentru mai multe detalii si informatii despre gheata carbonica, intrati pe site-ul prezentat mai sus. Tot de acolo va puteti comanda gheata carbonica pentru nevoile pe care le aveti. Sa tineti seama de toate indicatiile pe care le veti primi, caci pe cat de utila este gheata carbonica, pe atat poate fi de periculoasa daca nu e manevrata cu grija (a se vedea mai sus indicatiile referitoare la gheata carbonica din bauturi). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu