marți, 21 iunie 2016

Echipamente horeca: camera frigorifica

In ultimii ani tot romanul a devenit specialist in bucatarie, gratie emisiunilor culinare care apar pe fiecare program tv in parte. Tot felul de concursuri, mai mult sau mai putin amuzante, mai mult sau mai putin instructive, ne aduc in fata ochilor diverse secrete din bucatarie si ne fac sa ne miram de toate ingredientele care exista pe pamant, de multele retete inventate de oameni de-a lungul vremii, ba chiar si de faptul ca acolo unde patronul se respecta si isi respecta clientii, exista pana si cate o camera frigorifica pentru restaurant. Eu am avut ocazia de a intra o data in bucataria unui restaurant de pe la noi, un restaurant destul de luxos, cu preturi piperate. M-a surprins faptul ca localul nu dispunea de o camera frigorifica serioasa, ca toate alimentele folosite in ziua respectiva in bucatarie stateau, claie peste gramada, inghesuite in cateva dulapioare de sub mese. E drept, erau un soi de mini frigidere, insa nu mi s-a parut ok ca branza sa stea sub carnea de vita (erau mai multe asemenea nepotriviri, dar pe asta am tinut-o minte pentru ca din care se prleinsese sange pe branza). 


Oameni buni, daca stiti ca aveti un restaurant mare, cautat, daca ridicati preturile pana cand meniul vostru este accesibil numai unei anumite categorii sociale, incercatio sa nu uitati ca traiti din banii clientilor vostri, ca fara acestia restaurantul vostru nu ar mai exista. Respectati omul care se increde in voi si vine sa manance din bucatele pe care le preparati. Montati o camera frigorifica serioasa in restaurant, pastrati alimentele proaspete si in forma buna, aveti mare grija la igiena. Toate acestea ar trebui sa le stiti inca inainte de a va deschide un local, de a porni o asemenea afacere. Poate ca o camera frigorifica nu este cel mai ieftin produs de pe piata, dar cu siguranta are viata lunga si va ajuta sa va pastrati infloritoare afacerea, sa va amortizati rapid investitia si sa prosperati. 


"Dactrust va pune la dispozitie o gama variata de camere de racire si instalatii frigorifice, constructii speciale pentru camera de refrigerare si de congelare, rafturi pentru camerele frigorifice, unitati de racire si alte utilaje pentru bucatariile profesionale. Unitatile de racire sunt sisteme electrice pentru racirea camerelor de refrigerare care se monteaza pe tavanul acestora si permit mentinerea temperaturilor scazute in interior. Camerele de racire sunt echipamente profesionale pentru bucatariile de restaurant care au dimensiuni foarte mari si permit, astfel, stocarea la temperaturi scazute a alimentelor si a ingredientelor necesare prepararii mancarurilor. Acestea mentin temperaturi scazute intre 0 si 10 grade Celsius ce pot fi reglate de la panoul electronic de control. In functie de necesitatile bucatariilor profesionale, camerele de refrigerare si congelare pot atinge dimensiuni de pana la 2/2/2 metri.

Aceste instalatii frigorifice pentru bucatariile profesionale sunt realizate din materiale de calitate si au o eficienta sporita, fiind realizate cu tehnici avansate de producatori de renume. Otelul inoxidabil, cel mai potrivit si mai popular material pentru instalatie frigorifica horeca, este ideal pentru bucatariile profesionale, deoarece ofera o rezistenta sporita echipamentelor de bucatarie, atat din punct de vedere al uzurii fizice cat si in ceea ce priveste murdaria si rezistenta la temperaturi oscilante."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu