joi, 28 ianuarie 2016

Radiologie dentara digitala

Am locuit in acelasi bloc vreme de peste 20 de ani. Ne-am jucat impreuna cu papusile si tot impreuna am zambit baietilor cand am mai crescut. Am ras impreuna la glume, am plans impreuna cand totul parea sa se indrepte catre un dezastru. O cunosc asa cum ma cunosc pe mine, pana la ultimul fir de par si pana la ultima ciobitura de pe masea. Pentru o perioada lunga de timp nu am reusit sa ne vedem. Am vorbit mult la telefon si pe internt dupa ce viata ne-a despartit. Ea s-a mutat la sotul ei, la Targoviste, eu am ramas la Ploiesti. Stiam ca a avut ceva probleme cu dantura, stiam ca a gasit o clinica stomatologica foarte buna in orasul ei (Targoviste Dental Center), dar tot am ramas uimita atunci cand am auzit ca a trebuit sa faca, pentru una dintre problemele pe care le avea, o radiologie dentara digitala. Suna atat de sf pentru urechile mele. Asta pana cand am reusit sa imi amintesc faptul ca treim in era digitala, ca totul se petrece acum mult mai simplu, mai rapid, mai comod. 

Nu mai umblam fara dinti in gura daca apar probleme, asa cum se intampla cu o mie de ani in urma, nu mai asteptam o mie de ani pana cand sa ne decidem sa mergem la stomatolog si sa aflam ce problema avem. Nici stomatologul nu mai lucreaza cu instrumente antice, care sa chinuie pacientul pana cand il fac sa renunte. Astazi totul este super tehnologizat, totul se face folosind instrumente moderne, calculatoare, substante care sa adoarma orice durere si care sa permita medicului stomatolog sa lucreze la dantura pacientului fara sa deranjeze in vreun fel. Clinica stomatologica Targoviste Dental Center ofera celor interesati servicii de ortopantomograma, radiografie ATM, radiografie de sinus, radiografie arcada, tomografie \\3 semiarcada, tomografie unidentara, tomografie dinti inclusi, retroalveolara, dar si multe altele, despre care puteti afla cu un singur clic pe linkul din primul paragraf. Cert este ca am ramas uimita de progresele pe care medicina le-a facut in ultimii ani si de felul in care o descoperire dintr-un domeniu este de folos in multe alte domenii de activitate. Daca e sa fiu foarte, foarte sincera, voi spune ca m-a uimit si faptul ca intr-un orasel atat de mic cum este Targoviste exista o clinica atat de bine dotata, care poate rezolva absolut orice problema stomatologica ar avea cineva.

"Clinica T.D.C. abordeaza toate specialitatile medicinei dentare oferind tratamente complete si complexe, punandu-va la dispozitie o gama variata de tehnici si materiale dentare de ultima generatie care sa va satisfaca orice nevoie sau dorinta.

Ca si obiectiv de activitate, clinica noastra ofera asistenta medico-dentara, chirurgicala si radiologica digitala pentru afectiunile stomatologice estetice dentare, restaurari fc-nale si masticatorii. Ca si completare largim paleta de servicii prin interventiile chirurgicale oro-dentare (extractii laborioase, rezectii apicale, chitectomii); metodele moderne ale implantologiei orale (operatia de sinu-lift, augumentare, pelevare de os si implanturi zigomatice) se regasesc la un nivel elevat dpdv chirugical si protetic." 

Mi-am revazut zilele trecute prietena. Nici urma de dinti incalecati, cariati, ciobiti. Avea o dantura alba, frumos aliniata, pentru care probabil ca ar fi invidiat-o multe dintre vedetele de la Hollywood. Ea, una, cu siguranta m-am bucurat mult pentru ea si in acelasi timp am invidiat-o pentru zambetul pe care il afisa. M-am bucurat la gandul ca Targoviste, un oras care mie mi-a fost intotdeauna drag, se ridica si le ofera locuitorilor sai cele mai bune conditii de trai.  Da, sa nu va mire ca sustin acest lucru. Omul care are toti dintii in gura si care poate zambi fara sa fie complexat, este un om curajos, care nu se teme sa infrunte viata, cu toate greutatile sale, si sa le depaseasca, rand pe rand. Stiti ce ma mai uimeste? Faptul ca pornind de la cateva cuvinte, radiologie dentara digitala, am reusit sa amintesc atatea alte lucruri care definesc acest secol interesant. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu